tirsdag 30. november 2010

Må jo holde stilen!

Får jeg lagt inn ett innlegg i dag, så har jeg lagt inn 2 innlegg pr. måned siden jeg startet bloggen. Kall meg gjerne rar, men jeg liker slike mønstre.
 
I morra er det 1. desember og åpning av første luke i julekalenderen! Vi er kjedelige i år, og har bare sjokoladekalender og flaxkalender. Men til neste år er Sassa nesten 2 når julen nærmer seg, og da skal jeg ha en flott kalender på plass! Jepp!!
 
På fotofronten er det julekortbilde av snuppegullet som gjelder. Vi rigget opp til fotosession på saueskinnet med finkjole og nisselue, 50 mm portrettlinse og ekstern blitz. I begynnelsen gikk det greit å avlede henne med blanke julekuler:
Ooo, shinies!


Men så var det plutselig ikke så gøy lenger: 
Noen fine bilder ble det da:
Synes lyset på bildene ble litt kaldt. Irriterer meg også litt over skyggen på veggen bak... Vi får se om jeg rigger opp til ny fotosession eller om jeg får til noe fint i fotoshop. Skal legge ut det ferdige resultatet etterhvert!

Ellers har jeg så smått begynt å strikke igjen. Holder på med en nøstebarnvest i burgunderrødt ullgarn (Peer Gynt fra Sandnes). Bildet yter ikke fargen rettferdighet, den er mye mørkere og "dypere" i virkeligheten. Dette skal bli en tjukk vest til de ordentlige kalde dagene (som nå). 


Ellers strikker jeg på et manneskjerf (herre er liksom ikke et naturlig ord i mitt vokabular) etter oppskrift fra Drops . Bruker extra fine merino fra Pickles i farger jeg fant i restekurven (latte, espresso, mørk reinlav og en gråblå jeg ikke husker navnet på). Synes det er litt styrete med de løse garnendene (som skal bli til frynser), men ellers er det bare rettstrikk fram og tilbake på pinne 4.

 


Denne bloggen skulle jo handle litt om hage også, så jeg tenkte jeg skulle skrive litt om hvilke løker jeg har satt ut i høst. Har røde tulipaner og hvite, gule og lilla krokus i trekassene på terrassen. Der er det svartsurbær (Aronia) og Callunalyng fra før. Er spent på hvordan det blir, i og med at Callunaene vil se nokså visne ut når (hvis) tulipanene og krokusen kommer opp.
Under plommetreet har jeg satt Mikaelskrone:
  

Og i liljebedet (som jeg dessverre tror er dødt) satte jeg Ruteliljer:


Så nå er det bare å krysse fingrene og håpe det kommer opp noe til våren! (Bildene er lånt fra http://www.bakker-norge.com/)

Og når det gjelder baby: nå våknet hun!
1 kommentar: