mandag 7. mars 2011

Stille på bloggen = travelt i den virkelige verden!

Det ble en stille februar måned på bloggfronten, mye på grunn av en høyst etterlengtet ferietur til varmere strøk. Vi, dvs. meg, sambo, Sassa (11 mnd), Sassas bestemor og onkel, dro til Ko Lanta i Thailand i 2 uker. Vi var ganske spente på hvordan snuppa vår kom til å takle alt det nye, men det gikk i grunnen veldig bra alt sammen.
Flyturen ned gikk direkte, noe vi opplevde som en fordel når man har med småfolk. På vei hjem mellomlandet vi, og dette forstyrret soveperiodene til Sassa veldig. Da vi ankom Gardermoen hadde jeg (ja, hun med puppen ute halve flyreisa..) ikke sovet på nærmere 30 timer! Da er man ikke helt i vater, for å si det sånn. Og da vi kom hjem var det 10 grader inne i huset, siden vi ikke hadde tenkt på at det kunne bli 30 minus ute da vi skrudde ned varmepumpa...
Men bortsett fra dette så var turen utrolig bra både for små og store. Sassa så ut til å trives veldig bra med klimaet, menneskene og opplevelsene der nede. Her kommer noen bilder som illustrerer litt av det hun fikk oppleve:
Jeg har fått strikka litt innimellom også. På flyet valgte jeg å ta med de tjukkeste pinnene jeg har (10 mm), og strikka meg en vridd hals (fra Pickles). Brukte garnet fra den mislykka lua jeg strikka før jul. Jeg valgte altså alternativ a), og rekka opp "heile dridn". Vil strikke denne lua i et litt tynnere og ensfarget garn, siden mønsteret ikke kom så godt fram med dette. Fargene gjengis best i venstre bilde.


Lue til svigerfar har det også blitt. Brukte en gratisoppskrift fra Ravelry , og strikka fra toppen og ned i Gjestal babyull. Litt utfordrende i starten, men egentlig veldig enkelt når jeg skjønte at jeg bare kunne dra i trådenden og snurpe den sammen i toppen etter å ha strikka de første maskene. Var redd den skulle bli stram nederst, så jeg prøvde Jeny's surprisingly stretchy bind off for første gang. Det ser pent ut, men ble ganske slaskete. Svigerfar synes den er helt grei, men jeg irriterer meg jo selvfølgelig over at den ikke ble bedre... Liker jo ikke å gi bort noe som ikke ble så bra som jeg hadde tenkt!

Det siste prosjektet som har blitt frigjort fra strikkepinnene, er ei lue til Sassa. Har hatt lyst til å strikke denne lua lenge, egentlig i garn og farger slik den er vist på Garnstudio. Men siden jeg ikke har tenkt (lov) til å kjøpe mer garn "i år", så ville jeg prøve med Pickles alpaca/wool fra lageret. Med lilla heklekant ble den slettes ikke så verst! Litt stor til Sassa foreløbig, så hun ser ut som en liten gnom i den.
Har også fått satt knapper på jakka jeg viste fram i forrige innlegg. Den er litt stor til snuppa (den også), men det gjør ingenting siden den skal brukes litt senere på våren.


1 kommentar:

  1. Så herleg det ser ut i varmen. Gjorde sikkert godt for både kropp og sjel den turen!

    SvarSlett