lørdag 20. august 2011

Mitt første sjal!


Mitt første sjal kom av pinnene for en stund siden. Jeg knota fælt med stripekanten, fordi jeg synes mønsteret var noe uklart. Men jeg ga meg ikke, grubla og telte, fram og tilbake, og jammen fikk jeg det til til slutt!

Er fornøyd med fargevalget, bortsett fra at jeg synes den røde stripa dominerer en tanke for mye. Men ikke for mye, så dette blir nok mye brukt når høsten og vinteren kommer.
Det mørkegrå og det røde garnet er Drops Karisma og det lilla er Drops Lima, alt strikket på 4 mm rundpinne str 80 cm. Det strakk seg no voldsomt ut etter vask, men krympet heldigvis tilbake en hel del da det tørket. Puh!Et annet prosjekt jeg er ferdig med er en rufseshorts fra Pickles. Jeg hadde ikke det rette garnet, men siden Sassa er snart 18 mnd ville jeg bruke et litt tykkere garn og tilsvarende pinne for å få den litt større enn i oppskriften. Det ble til at jeg brukte Abuelita økologisk bomull og 4 mm pinner. Det var ganske utfordrende, både selve oppskriften og å strikke med uelastisk bomullsgarn. Helt pinnefersk så den helt grusom ut, for å si det mildt. Ujevnt strikket, skeiv og rar. Men etter å ha tørket den med knappenåler stukket inn på alle strategiske steder, så ble den noe mer lik bildet i oppskriften, heldigvis. Problemet er bare at jo, den ble større...VELDIG mye større. Den rekker omtrent opp til armhulene på Sassa, så jeg tror ikke den passer neste sommer heller. Og etter det blir vel  rufseshort bare helt forferdelig feil?!? Denne blir nok Mummitrollet sin til odel og eie...

Jeg vil også gjerne få takke Ulla-Bella for det fine garnet jeg vant i give-awayen hennes! Ragg Soft i nyyydelige blåtoner, som skal bli til sokker til min kjære (eller meg selv, har ikke helt bestemt meg). Tusen hjertelig takk!
RIKTIG GOD LØRDAGSKVELD ALLE SAMMEN!

4 kommentarer:

 1. Så fine ting du har laget! Det sjalet er helt min stil! Klem Siri:-)

  SvarSlett
 2. For et nydelig første sjal du har strikket!
  Så synd at shortsen ble så stor, den var jo så søt da. Bra for Mumie;) hihihi
  Ha en fortsatt fin helg!
  Klem

  SvarSlett
 3. Kjempe fint sjal! Å søte "små" shorts:)

  SvarSlett
 4. Så kul frynseshortsen ble!:) Jeg gikk ned i pinnestørrelse for å unngå at den skule bli stor, men opplevde likevel at den ble i største laget.. Bomull siger desverre:(
  Forresten, takk for første kommentar i bloggen min, det var koselig:) God helg!

  SvarSlett