fredag 28. oktober 2011


Som dere ser så har pinnene jobbet jevnt og trutt den siste tiden. En ny topp til Sassa, en lue til Sassa, 2 luer og et par sokker til meg selv har det blitt. Alt jeg strikket til Sassa er for stort til at hun kan bruke det nå, dvs toppene henger ikke på skuldrene engang og lua ligger nedpå nesa. Det var litt skuffende, da jeg hadde håpet hun kunne bruke dette i vinter. Men men, det er iallefall bra at det er for stort, det betyr jo som regel at det kan brukes en gang i fremtiden.

Øverst på haugen ligger en Aviatrix, strikket i Drops merino extra fine på 3,5 mm pinnner. Fulgte instruksene til størrelse 18 måneder i DK garn, men den ble likevel altfor stor. Kjørte den i tørketrommelen etter en lett vask, og det hjalp litt. Forhåpentligvis kan hun bruke den om et års tid eller noe sånt:)

Under den ligger ei lue til meg sjøl, vaffellua til Pickles, i originalgarn. Brukte Abuelita merino worsted i fargen oliven, og Pickles silk mohair i fargen mose, og resultatet er utrolig mykt og fluffy. Fulgte oppskriften, og lua passer veldig fint til meg. I begynnelsen synes jeg den var i overkant pusete, men etter å ha hatt den på hue i noen minutter var jeg solgt. Den er så utrolig lett og myk! Nydelig!! Fargen gjengis egentlig best på det øverste bildet (Det er den flate, hårete saken som ligger under Aviatrixlua).Topp med bladmønster fra hefte 0910Mix Barn fra SandnesGarn ble påbegynt under ferieuka på Tenerife. Også her gikk jeg for originalgarnet, Sandnes Alpakka på 3,5 og 4 mm pinner. Strikket størrelse 2-3 år, så det er kanskje ikke så rart den er for stor til Sassa (som er 19 mnd nå).


Little Things av Veera Välimäki har stått på favorittlista mi lenge. Først kviet jeg meg for å begynne på den på grunn av tynt garn og tynne pinner, men etterhvert som jeg fikk mer selvtillit på strikkefronten var det garnet som manglet. Da jeg kom over en tilbudskurv hos Mauds garn på Lillestrøm, var det et nøste mørkeblå Austermann Royal som brått fikk meg til å komme på denne oppskriften igjen. Jeg slo til, og satte i gang på 3 og 3,5 mm pinner. Lua gikk raskt å strikke, men jeg er ikke helt fornøyd med fellingene på toppen. Tror jeg strammet for mye, så det ble hull. Jaja...
Knapper tok sin tid å bestemme seg for, men til slutt ble det 3 stk fra knappelageret som jeg er ganske fornøyd med. Å sy på knapper er definitvt IKKE et av mine skjulte talenter... Det ble mange forsøk på disse knappene, men til slutt ble det som på bildet. Sånn får det bare være.

Er ikke helt fornøyd med garnvalget. Det er veldig elastisk, og lua har en tendens til å skli nedover. Tror det hadde blitt bedre med 2,5 mm pinner på rillekanten.
Til slutt vil jeg gjerne få skryte litt av mitt aller første ordentlige sokkepar! AnnePåLandet startet en liten sokkeskole på bloggen sin i mars i år, og jeg heiv meg med. Havnet NESTEN i andresokkfella, men klarte jammen å få ferdig andresokken for et par dager siden. Jeg hadde nemlig lovet meg selv at jeg skulle strikke ferdig andresokken til bursdagen min, som den gang lå ca et halvt år fram i tid. Vel, 1 uke før bursdagen min kom jeg brått på denne hersens sokken og fikk plutselig innmari dårlig tid. Tynt garn og tynne pinner er fortsatt litt utfordrende, så å ha bare en uke på en sokk var noe skremmende. Men jammen gikk det på bare 4 dager! Akkurat det er jeg litt stolt av altså!
De ble ikke helt...like... men det er vel noe av sjarmen med det første sokkeparet, er det ikke? Disse er også strikka i Austermann Royal, på 2,5 mm pinner. De er litt for store, og litt slaskete synes jeg. Er nok garnet igjen, som er ganske/altfor elastisk (og at jeg begynte tåfellinga for seint).


Puh! Da skal jeg legge opp til Goldfish mittens tenker jeg :)
Ha ei fin helg, alle sammen! 

8 kommentarer:

 1. Herlighet så mye fint du har laget! Også så effektiv! Den vaffellua står på min to-do liste. Og jeg ELSKER bladmønster! Har dog prøvd det, og fikk det ikke helt til...:)

  SvarSlett
 2. Wow så mye fiiint du har strikket! :))

  SvarSlett
 3. Masse flott på en gang! Og flere av favorittene mine jo! digger den bladvesten, synes bladmønster er vakkert i strikk.

  SvarSlett
 4. Åhh... så mye flott!!! Nydelige farger:-) Bladvesten kommer nok på pinnene hos meg også etterhvert... Den var veldig fin i den grønnfargen!

  SvarSlett
 5. Så mye flott, og så fine farger! Austerman royal er ganske løst, synes jeg også, men jeg liker det så godt likevel. Til sokker må det nok strikkes skikkelig stramt, og det orker jeg ikke, så jeg strikker jakke i stedet. Håper den ikke siger noe voldsomt...

  SvarSlett
 6. så mye fint du har strikket da! Likte fargene du har valgt.. Har strikke mye i duse farger i det siste, valget faller liksom naturlig på det for meg. Kjenner jeg klør etter å strikke med noe fargerikt garn.
  Den vesten er på min to-do-liste:) har masse rester som må brukes opp:)

  SvarSlett
 7. Hei! Jeg ønsker deg og dine en fortsatt GOD JUL!

  SvarSlett