søndag 5. februar 2012

Hallo igjen!

Det ble en lang pause fra bloggskrivingen denne gangen, gitt. Mange grunner til det, noen negative og noen positive. Vi har vært mye syke, både mor og datter, men nå begynner vi å bli relativt oppegående igjen.
Det har blitt strikket en hel del, og nå føler jeg at jeg begynner å få litt taket på disse greiene også. Plaggene jeg strikker passer som oftest ganske bra til mottakerne, og jeg har blitt flinkere med fargekombinasjoner og garnvalg (føler jeg sjøl). Og det hjelper på humøret!

Her er noen bilder av den siste tidas strikkerier:

Denne dressen strikket jeg i november i fjor, men knappene kom ikke i før på bittelille julaften (er det ikke typisk?).
Den er strikket i Drops eskimo på pinne 7 mm, og jeg kombinerte 2 oppskrifter fra GarnstudioBabyDROPS 16-15 og BabyDROPS 11-27.  Kjapp og grei strikk, og Sassa liker den veldig godt.

Den ble litt trang i halsen, men det ser ikke ut til at det klør. Den har også fått endel nupper nå, etter å ha vært i bruk så og si daglig i 1 måned. Jeg hadde vel strengt tatt ikke trengt å ha SÅ mange knapper heller...

Men bortsett fra det er vi kjempefornøyd med dressen. Jeg har fått litt skryt for den også, det er stas!Lekeplassettet fra Pickles strikket jeg for andre gang i desember. Jeg brukte lilla Drops Merino extra fine, og en rest rød Drops Karisma, og fulgte oppskriften for størrelse 2 år. Settet passer fint, bortsett fra at lua ble litt snau. Men det er kun min egen feil, da jeg var redd for å gå tom for garn på slutten.

Buseguri var plutselig i humør til å ha på lue og votter inne i dag, så jeg heiv meg rundt og fikk tatt noen bilder i full fart. Hun skifter mening lynkjapt om dagen, så jeg tok meg ikke tid til å tørke nesa først.

Har strikket halsen også, men den nektet hun å ta på. Så det så.

Det aller mest positive som har hendt den siste tida, er jo at det bor en liten bebiss i magen min igjen. Var i ganske elendig form det første trimesteret, men nå er jeg snart 20 uker på vei, så nå begynner det å bli bedre.

Hang meg på en Stort og smått til liten og ny-along på uformelt-forumet, for å få litt inspirasjon til babystrikkingen. I januar kunne man velge mellom en bukse og/eller en hjelmlue, og jeg begynte på det første og endte opp med det siste.

Djevellue fra Gros blogg har jeg strikket før, en oppskrift jeg liker veldig godt. God passform og minimalt med montering.


Denne gangen brukte jeg Babysilk fra DSA,  og holdt meg på pinne 2,5 mm i håp om at den ikke skulle bli for stor. Men jeg tror det var et bomskudd, for den sitter fint på Sassa. Men den ville hun heller ikke ha på i dag, så det ble med dette bildet fra saueskinnsfellen. Det viser fargene ganske godt iallefall.

I tillegg har jeg strikket et par luer, samt en vott, til meg selv, men jeg somler med trådfesting, duskelaging og andrevotten, så det får jeg vise fram en annen gang.


Ha en riktig god søndag, folkens!
3 kommentarer:

 1. Gratulerer med baby i magen:)
  Kjempefine ting du har strikka, likte dressen spesielt godt:)

  SvarSlett
 2. Fint at du er tilbake igjen, og gratulerer med baby i magen! Hilsen Siri:-)

  SvarSlett
 3. Så flotte ting du har laget. Herlige farger i dressen, - og gratulerer:)

  SvarSlett