onsdag 29. februar 2012

SoloppgangsgenserMageboeren runder 21 uker i morra, og alt ser ut til å gå bra med oss begge. Vi har vært på ultralydundersøkelse, og ifølge jordmora er det mest sannsynlig ei jente til vi har i vente. Terminen er 1. juli, så det begrenser seg hvor mange knøttsmå nyfødtplagg jeg kan strikke.

Rullegenseren på bildet over er strikket i str. 6 måneder, i en fargekombo som jeg falt pladask for da jeg så Monstermønsters versjon for over 1 år siden. Jeg har brukt mørk lilla Drops alpaca og Kauni 8/2 EQ, på pinne 2,5 og 3 mm. Hadde bare ett nøste Drops alpaca, og det holdt akkurat ikke, så den øverste stripa og halspartiet er strikket i mørk lilla DSA babysilk på pinne 2,5 mm. Funka som bare det, og radiatormannen er fornøyd med at jeg ikke måtte avgårde og handle enda mere garn... Kjøpte nemlig et ekstra nøste Kauni for å få nok oransje og gult uten at det blandet seg inn for mye grønt.

Har sett i flere blogger at rullekanten nede og på armene kan være litt irriterende og upraktisk, men siden det er første gang jeg strikker denne genseren, så tenkte jeg at jeg skulle prøve selv. Som dere kanskje ser på bildet så har jeg stukket inn en masse knappenåler nederst - jepp, kanten rullet seg opp såpass mye at den røde stripa kom til syne under. Nå håper jeg at den tørker i mere riktig fasong...

Plukket opp masker til knappestolpen for å unngå å bale med striper og fargeskift. Lagde 3 knappehull, men mangler passende knapper foreløbig. Planen er å bruke stjerneformede treknapper fra Pickles, men jeg venter med å bestille til de får inn mere bomullsgarn. Har nemlig store planer om å lage et lun bris sommerbabyteppe til mageboeren. Det haster ikke med knappene til denne genseren - den skal jo ikke brukes før til neste vinter. Forhåpentligvis kommer det noen tøffe actionbilder da!Frøken storesøster-in-spe har ikke fått så mange strikkeplagg i det siste stakkar, men jeg har da fiksa litt på lekeplassettet jeg strikka før jul. Som nevnt ble lua litt snau, så den sklei opp og blotta ørene støtt og stadig. Jeg satte meg ned med den en formiddag da modellen var i barnehagen, og strikka på et par øreflapper på gefühlen. Den gikk bedre enn fryktet, og nå er den i daglig bruk. Måtte bruke en annen innfarving, så det er litt fargeforskjell, men pyttsann!


Her prøver hun lua på badet, med sekken på og klar for tur. Øreflappene ble iallefall brede nok, varmer godt på både ører, kinn og tinninger. Plukket opp 16 masker på hver side, med 8 masker imellom bak. Mer detaljer på ravelry.
Ellers har jeg fått festa tråder på den ene av de to luene jeg har strikka til meg sjøl i det siste. Oppskriften er naturligvis vintersett-lue fra Pickles, og jeg brukte garn jeg hadde på lageret. Trysilgarns alpa (ravelrylenke) plukket jeg med meg på Europris, uten egentlig å kikke så nøye på magebeltet. Det inneholder 65 % akryl, så det er mulig jeg ikke hatt latt meg blende sånn av fargene om jeg hadde gjort det...


4 kommentarer:

 1. Utrolig flott stripe genser!!! ... ja det er jo begrensa hva som trengs midt på sommeren, men høst og vinter blir det jo etterhvert;-)

  Jeg har ett nøste kauni selv liggende som jeg nå har veldig lyst til å stripe opp... !!! Tenke, tenke....

  SvarSlett
 2. Knallfin stripete rullegenser:) Og gratulerer med lille nurket i magen - så utrolig hyggelig. Lykke til i tiden fremover:)

  SvarSlett
 3. Skal bli fjong den lille tulla - knallfin genser. Gratulerer så masse - håper du har det bra! Luene var også sååå fine! Ingenting som hjemmestrikkede luer (og ingenting som å få brukt opp litt garnlagergarn ;-)

  SvarSlett
 4. For en flott og fargerik genser! KOselig at du vil være med på Giveaway hos meg :) Lykke til!

  SvarSlett