tirsdag 1. januar 2013

Silky C


Hvem er det som gjemmer seg bak juletreet mon tro?
Næmmen, Mamma jo! 

Endelig et blogginnlegg igjen! Det har virkelig vært en travel høst. Å få en baby samtidig som man skal flytte til nytt hus og bytte barnehage for storesøster på 2 og et halvt er ingen drømmesituasjon. Vi har vært slitne alle sammen, men nå begynner det å gå seg til. 

Det har ikke vært mye tid til strikking, men noe har det blitt. Blant annet denne genseren til frøken storesøster, som jeg har holdt på med i et par måneder. Det er ikke fordi den er veldig komplisert å strikke eller noe i den dur, men fordi jeg ikke fant igjen resten av det lilla garnet jeg strikket bolen og ermene i. Jepp, det er visst fortsatt noen pappesker igjen å pakke opp. 
Så hele prosjektet ble liggende på hylla en måneds tid, før jeg dro inn til husfliden på Hamar og kjøpte to nøster til i en innfarging som  jeg syntes var så og si helt lik. Den så litt lysere ut da jeg strikka med den, men det synes overhodet ikke når genseren er i bruk. 

Jeg er veldig fornøyd med kombinasjonen av mørk lilla (320) og multifarget håndmalt (370) babysilk fra DSA. I utgangspunktet skulle jeg bruke noen nøster fra garnlageret mitt som jeg kjøpte for 19 kr stykket, så de to nøstene fra Husfliden dro opp prisen en god del. Men men, jeg er veldig fornøyd med den, så det er den verdt.

Oppskriften jeg har brukt er plan C, en gratisoppskrift som finnes på bloggen Monstermønster (hvis du ikke har vært der før så anbefaler jeg deg å ta en titt!) og på Ravelry. Godt skrevet mønster som er lett å følge. Genseren strikkes fra toppen og ned, noe som gjør det lett å justere størrelsen underveis.

 Jeg prøvde magic loop for første gang, og det ga skikkelig mersmak! Ingen slappe masker i pinneovergangene på denne her gitt! 

Oppskriften er opprinnelig i en 1,5-2 års størrelse, men jeg brukte en litt tykkere garn og gikk opp i pinnestørrelse (3 og 3,5 mm) for å få en ca 3 års størrelse. Gjorde ingen endringer i mønsteret, strikket bare bol og ermer lengre. Det funka brillefint!

Babysilk er nydelig å strikke med og blir utrolig glatt og mykt etter en vask. Men det siger ganske mye, så genseren har blitt en del større etter at den ble vasket og tatt i bruk. I tillegg loer det bittelitt. Men totalt sett er jeg veldig fornøyd med dette garnet. Planlegger blant annet ei lue til meg og et par My Honey-jakker til jentene etterhvert...når jeg får tid:)

Både mottaker og jeg er kjempefornøyd med genseren. Vinn-vinn situasjon kalles visst det!

Frøken nesten-3 hadde det supergøy på julaften - med julenissebesøk, sang rundt juletreet og ikke minst: masse gaver! Her skimtes den røde saccosekken, dyrehageduplo, tegnebok og nøstebarnbukse. Den siste var kanskje mor mest glad for ;)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar